2010年10月20日水曜日

Tajine







ついにタジン鍋をゲットしました。 久々にポートベロマーケットにいったので。
とりあえずキャベツとベーコンとおイモをノンオイルおろしドレッシングで。

お弁当作るのも野菜いれてレンジでチンするだけなので、そうじも楽だし、作りすぎないし、水も油も入れず野菜の旨味だけで調理ができる。
オーブンでじっくり調理してもよし、弱部で直火でコトコトしてもよし。

使いはじめはタジンにオイルと玉ねぎをいれて、1時間温めたオーブンにスイッチを切ってから一晩いれておくこと。
でないと直火やオーブンで使いはじめた瞬間ヒビが入ったりしちゃうんだって。次回からは普通に使えるよ。


I bought Tajin pot at portobello market on Saturday!

I tried bacon potato and cabbage with Japanese non oil dressing.

So useful and easy to cook vegetable.I need to eat more vegetable....

Before start to use this what I have to do;
Put onion and oil then place into oven.
Oven should be warmed up for 1hour then switched off.
Wait until oven get cool down.

I don't have to do this from next time.

U can use on small fire or oven.
But I used microwave this time. Took me only 10min. No water and oil needed.



- Posted using BlogPress from my iPhone